Morgonens besked om att alla restriktioner tas bort är till stor glädje för alla oss som längtat efter att få mötas kring litteraturen i festliga former. Biljettförsäljningen är åter öppen, och vi firar med att fylla på programmet ytterligare!
Detta gäller nu
Redan sålda biljetter till Littfest kommer att gälla precis som det var tänkt: som ett festivalpass som ger tillgång till scensamtal och vimmel.
Vi har dessutom åter öppnat den pausade försäljningen, så chansen finns ännu lösa biljett till festivalen! Vi har anat att efterfrågan är stor, så dröj inte för länge. Vi har också ökat antalet platser till lördagkvällens avslutande soaré, som bara måste upplevas på plats!
– Efter att ha lagt massor av arbete på att planera för alla tänkbara scenarion, är det en stor lättnad och glädje att restriktionerna nu lyfts, och i tillräckligt god tid för att kunna välkomna en festivalpublik på plats, säger Erik Jonsson, en av Littfest koordinatorer.
Festivalens digitala satsning, Littfest-TV, lever förstås vidare med en egen livestudio och unika inslag mellan programpunkterna. Sändningen ingår i biljetten för den som köper festivalpass till salong, men det går också att lösa biljett till endast Littfest-TV för 100 kr.
Algoritmer och klasskamp i samtidslitteraturen
Allvar, humor, tragedi och facklig kamp, det är bara några av de ämnen som möter oss i Anders Teglunds Cykelbudet, Daria Bogdanskas Wage Slaves och Tommy Sundvalls På äventyr i senkapitalismen. På Littfest träffas de för ett samtal under ledning av Rasmus Landström, författare till bland annat Arbetarlitteraturens återkomst.
Datum: Fredag 18 mars
Språk: Svenska
Ångest, motstånd och serier
Bim Eriksson tecknar i sin Baby Blue en dystopi över ett samhället som förbjuder sorg, oro och psykisk ohälsa. I Moa Romanovas serieroman På glid berättas om en röjig USA-turné som blir alldeles för destruktiv och om konstnärsdrömmar som spricker i dagen efter-ljuset. På Littfest pratar de två hyllade serieskaparna om att teckna på tvärs mot samhället, om relationer, vänskap och otrygghet med Sofia Olsson, kulturjournalist och förläggare på Galago.
Datum: Lördag 19 mars
Språk: Svenska
Presenteras i samarbete med Galago.
Modet att vara eljest
Kent Lundholm, själv bördig från Lycksele, har skrivit flertalet romaner från Västerbottens inland. I hans senaste roman, Älskade Ester, berättar han den gripande och varma historien om originalet och Lyckselebon Ester Duva. På Littfest samtalar Kent Lundholm med slöjdaren Jögge “Surolle” Sundqvist – ett annat original.
Datum: Lördag 19 mars
Språk: Svenska
Presenteras i samarbete med ABF.
Katapultpriset: Att debutera på 2020-talet
Vilka nya röster och berättelser får ta plats i dagens litteratursverige och vilka är författarna som har berett väg för dem? Blir vägen till debuten kortare för den som har många följare i sociala media? Och hur är det att debutera under en pandemi? Selene Hellström, författare, skrivlärare och ordförande i Skönlitterära sektionen SFF, samtalar med de katapultprisnominerade debutanterna Axel Burenius, Sofia Dahlén, Aya Kanbar, Nina Pascoal och Quynh Tran. Senare under fredagskvällen utses också årets vinnare av Katapultpriset.
Datum: Fredag 18 mars
Språk: Svenska
Presenteras i samarbete med Sveriges författarförbund, Skönlitterära sektionen.
En litteraturbransch i förvandling
På senare år har litteraturbranschen förändrats radikalt. Den tryckta boken utmanas av ljudboken, boklådorna av konglomerat och internethandel, förlagen av egenutgivare och hybridförlag. Är utvecklingen bara av ondo, är vi bara konsumenter styrda av kapital och algoritmer eller är det delvis också och en sund reaktion? Medverkar gör kulturredaktören Sara Meidell, författaren Daniel Åberg och professorn Sven Anders Johansson. Samtalet leds av journalisten Lasse Winkler.
Datum: Fredag 18 mars
Språk: Svenska
Presenteras i samarbete med ABF.